måndag 25 april 2016

Nytt innehav: Northwest Healthcare Properties REIT

De senaste dagarna har jag köpt ett nytt innehav till portföljen: Northwest Healthcare Properties REIT. En god introduktion till aktien är det här inlägget på Gustavs aktieblogg.

Northwest är ju sedan en tid tillbaka ett företag som har innehav utanför den kanadensiska sjukvårdssektorn sedan man gått ihop med systerföretaget som driver liknande fastigheter i andra länder. Nu senast kom nyheten om ett inköp av i Berlin, vilket tar företaget till ett innehav av sju lokaler i Berlin och 21 sammanlagt i Tyskland.

Så, ännu en bransch i portföljen, ännu ett steg mot ökad diversifiering. Förutom mitt kärninnehav av kläder, bank och investmentbolag med industrinära profil - HM, Handelsbanken, Investor - och det nya innehavet i sjukvårdsfastigheter har jag nu aktier i amerikansk livsstilsIT/telefoner, en svensk mobiloperatör, svensk livsmedels- och dagligvaruhandel, laxodlingar, amerikansk big businessIT, snus, finskt försäkrings- och bankföretag, kanadensiska sportbarer och sist och slutligen amerikanska federala fastigheter.

Och fler inköp utanför kärntrion kommer det nog bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar