onsdag 6 april 2016

Några länkar

Den här artikeln på Motley Fool diskuterar Apples stora kassakista och vad den betyder för oss aktieägare.

På samma ställe, Motley Fool, finns en lägesrapport från IBM; blir det något av företagets turnaround? Innehåller bland annat det här tänkvärda citatet från verkställande direktör Virginia Rometty: "What's important is that we grow in the right areas. Tech is littered with areas that you can have high growth and make no money. That's not us." Man vill tydligen distansera sig från förhoppningsbolagen inom sektorn som går med förlust år efter år. En vettig attityd. Hmmhh - man kanske skulle ta och köpa lite mer IBM?

Ett bra inlägg om Kina borta på Riskminimeraren.

5 kommentarer:

 1. Jag skulle personligen avråda för att investera i IBM. Jag har med dom att göra på mycket nära håll i flera sammanhang och det förvånar mig om IBM finns kvar i någon igenkännlig form om 10 år. De tjänar förvisso fortfarande bra med pengar på många områden men det är tack vare ockerpriser och inlåsningseffekter, inte på grund av kvalitet och kunnande. Börjar kunder komma ur detta och aktivt välja bättre lösningar så kommer fallet vara snabbt.

  Softlayer som ett exempel är ett stort skämt om man jämför med framförallt Amazon men även Microsoft Azure.

  SvaraRadera
 2. Mycket intressant, stort tack för ditt svar! Något att tänka på inför framtiden ...

  SvaraRadera
 3. Apropå det här med kunnande hos IBM - företaget satsar mycket på forskning och har många patent. Så det verkar finnas kunnande inom IBM, men det verkar på dig som om företagets kunnande i varje fall inte når ut till den del av marknaden där du är verksam.

  SvaraRadera
 4. Det finns givetvis både kunnande och duktiga medarbetare på ett stort bolag som IBM. Problemet är att den stora massan av arbetsmyror de sprider ut är av en överlag bedrövlig kvalitet. Detta kopplat med en alldeles föråldrad överlägsen inställning gentemot sina kunder är en dålig kombination.

  Många av de stora teknikbolagen har enorma problem med att innovera. Det slutar oftast med att man köper upp små bolag med bra ideer och försöker integrera det i sin portfölj. Detta kommer med en stor mängd andra problem dock.

  Jag har inte mycket till övers för fler av dessa stora bolag från en tidigare teknikålder, IBM, Oracle, Microsoft etc. De kommer få mycket svårt gentemot de nya, mer agila spelarna som växer upp nu som Google, Amazon etc.

  SvaraRadera
 5. Stort tack, Pål Göran, för dina synpunkter!

  Det låter som om du har personliga erfarenheter av IBM i yrkeslivet?

  SvaraRadera