Hmmhh. I och för sig kunde jag improvisera och köra söndagssteken utan termometer, jag vet ungefär hur lång tid det brukar ta. Men jag bestämde mig för att försöka laga.
Termometern är en digital variant, en liten låda med batteri och display placeras bredvid spisen eller ugnen, och sedan mäts temperaturen med en mätprob i köttet. Jag kollade lite närmare på sladden mellan elektronikenhet och mätprob, och den visade sig mycket riktigt vara av på ett ställe.
Inne i plasthöljet fanns två sladdar, varav en var av. Jag splajsade skyddshöljet på sladdarna och knöt samman dem med en knut och så funkade mätningen igen. Jag prövade att mäta på några saker som varmvatten, kallt vatten, rumstemperatur, och alla gav OK värden, så termometern tycktes pålitlig. Några varv med gaffatejp fullbordade lagningen.
Just nu står söndagssteken på spisen. Det luktar gott.
Sånt gillar vi :-)
SvaraRaderaTack! Ja, det känns härligt att kunna spara pengar genom att laga. En liten motståndshandling mot slit-och-släng-mentaliteten. Materiellt självförtroende.
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera