lördag 16 april 2016

#visaportföljen

#visaportföljen är en snackis på Twitter. Så här är vår portfölj i dagsläget:

5 kommentarer:

  1. Kul innehav :) alltid roligt att läsa folks portföljer! Rätt tung i HM må jag säga.

    SvaraRadera
  2. Hur kommer det sig att du ligger på 54% i HM? Behöver ju inte vara fel men rätt ovanligt ifall man inte ärvt en dröse aktier.

    SvaraRadera
  3. EnkeltKapital: tack. Ja, det är rätt så mycket HM ...

    Hallar: För ett antal år sedan började min fru och jag spara i aktier och tyckte HM verkade vara en vettig aktie. Så vi köpte mer eller mindre bara den aktien under en tid. Sedan har vi börjat diversifiera genom att köpa en hel radda aktier och sakta men säkert krymper HM:s andel av portföljen.

    Vi skulle ju i och för sig kunna sälja av en del av HM-aktierna och köpa annat, för att få en snabbare spridning. Men det känns som att jag inte vill sälja HM-aktierna, har fått dom relativt billigt, medelinköpspriset ligger på 247 kr.

    Taktiken att diversifiera genom att köpa annat istället för att sälja av HM har ju ett litet orosmoment, det skulle kunna hända något med HM innan innehavet har hamnat på en låg andel av portföljen.

    Men i dagsläget tar jag den risken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, ja då förstår jag. Tar ni utdelningen då och investerar i annat med eller återinvesterar ni den? Jag har en gräns på 10 % för en enskild aktie men H&M är ett bolag som jag hade kunnat äga mer av faktiskt. 247 kr är ju en bra nivå med. Sen får man med se det i relation till hur mycket man kan nyspara om året. Dvs hur fort man fyller upp med annat i portföljen

      Radera
  4. Bra idé med max 10 procent för en enskild aktie - även om jag kanske lägger nivån för maxnivå på en enstaka aktie lite högre än så.

    Vi tar HM-utdelningen och köper andra aktier. Den senaste tiden har jag köpt småslattar i en mängd aktier - portföljens fördelning är ett tungt innehav, två halvstora och sedan en allt längre svans av småinnehad. Det är i svansen vi köper för tillfället. Har man tid är det ganska skoj att rota runt bland olika utdelningsbolag och inspirerad av flera olika aktiebloggare har jag tyckt mig ha tiden att bygga en portfölj som på sikt kan ha ett par dussin aktier (i dagsläget 14 aktier och två fonder).

    I relation till hur mycket vi nysparar så går det, med dagens insättningstempo, från 54 % till 45 % andel HM på ett år. Så det rör på sig i diversifieringsriktning utan att jag behöver sälja HM.

    SvaraRadera