lördag 11 juni 2016

Odling i köksfönstret, dag 1

Inspirerad av ett inlägg med kommentarer på Micke Larssons blogg bestämde jag mig för att pröva på att odla något ätbart hemma i lägenhetens köksfönster. Börjar med ruccola, något som vi ju faktiskt äter i familjen då och då.

Ekonomin i det hela: vete tusan. Hittills är kostnaden 29 kronor för fröna (jord hade jag sedan tidigare och jag sår i en äggkartong). Men skulle man få ut motsvarande ett par påsar ruccola från Ica så går man ju plus minus noll.

Däremot är det kul. Skall bli intressant att se om det tar sig. Jag har verkligen inte gröna fingrar, så det finns risker med projektet. Men vi får se vad som händer.

8 kommentarer:

 1. Kul med fler hemmaodlingar! odlingsekonomi är absolut ett problem för oss som vill ha avkastning på det vi gör. Därför började jag med chili som har högt kilopris, men det gäller ju även ruccola. Och så kör jag squash eftersom det kan bli mycket, och också är ganska dyrt. Skulle ha svårt att odla potatis eftersom det aldrig kostar över 10 kr/kg (och oftast 2-3 kr/kg när jag köper).

  SvaraRadera
 2. Var får du tag på potatis för 2-3 kr/kg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Willys, Lidl, Citygross och min lokala torghandlare kör ibland femkilossäckar för 10-15 kr. Och inför midsommar nu är det alltid någon som säljer färskpotatis för 1 kr/kg eller mindre som lockvara. Något år har den kostat 10 öre - då bunkar jag upp :-).

   Radera
 3. Tack för tipset - det skall jag hålla utkik efter! Tycker alltid potatis kostar 8:90 oavsett om det är ICA, Lidl eller torghandlarna i centrala Lund. Men då är det lösvikt - kanske jag kan hitta säckar som är billigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får åka till Malmö och testa butikerna runt Möllevången, men numera får man kanske räkna in livvaktsskydd i den ekonomin och då blir affären svår att räkna hem.

   Willys, där jag handlar det mesta, har en längre tid kört just 8,90 kr/kg och femkilossäckar för strax under 35 kr (har för mig att de alltid har samma pris i alla butiker) och då får de inte sälja till mig. Fast maj-juni är nog sämsta tiden på året. I väntan på lägre pris äter jag vitkål istället. Jag är en sjuk människa när det kommer till matpriser. Jag intalar mig att jag köper kål istället för potatis för att hålla nere kaloriintaget, men nog tusan handlar det om priset :-).

   Radera
 4. Roligt inlägg, och jag gör Maskrosvin, men jäsningen verkar ha avstannat. Vi får se vad det blir. Kul, nu har jag upptäckt din blogg :)

  http://minkvalite.blogspot.se/2016/05/maskrosvin.html

  SvaraRadera
 5. Lycka till med maskrosvinet, hoppas det tar sig. Verkar vara ett långsiktigt projekt.

  SvaraRadera