söndag 5 juni 2016

Skånska Energi, Apple och Care Capital Properties

Fattig bonddräng lägger ut en lista över de utdelningar som kommit in nyligen. Bland företagen märks Skånska Energi och jag lägger lite tid på att undersöka vad företaget håller på med. Hmmhh, något för framtiden, kanske? Jag gillar basvaror och infrastruktur och företag som är bra på att bygga sociotekniska system.

Fundamentalanalysbloggen skalar ner innehavet i Apple. Själv har jag inte så värst mycket Apple, det är innehav nummer fyra, långt efter ledartrion - kärninnehaven HM, Investor, Handelsbanken - så det är inget som direkt oroar mig med Apple. Men det är ändå en intressant signal. Fundamentalanalysbloggen är ju en av de bättre Appleskribenterna i den svenska finansbloggosfären, så det är intressant. Samma blogg skriver dessutom i ett annat inlägg, denna gång om Kopparbergs, några intressanta reflektioner om analytiker och vad de missar:

Företag är organismer och sådana är extremt komplicerade och väldigt olika sinsemellan. Många går under mer eller mindre snabbt medan vissa blir H&M och Disney. Väldigt mycket av den styrka ett företag har syns inte i vare sig resultat- eller balansräkningen. Det finns ingen post för hur bra VD eller övrig personal är, varumärket lyser också med sin frånvaro och ingenstans framgår det heller hur mycket man kan växa med nuvarande anläggningstillgångar

Seeking Alpha skriver om Care Capital Properties (CCP), ännu en REIT inom sjukvårdssektorn. In på bevakningslistan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar