måndag 19 augusti 2019

Ocean Yield

Ocean Yield är det tolfte största innehavet i min portfölj. Den är en av de aktier som gått lite sämre den senaste tiden, och min investering i aktien är ner nästan 21 procent.

Men idag ökade den med över fem procent. Förmodligen hänger det samman med dagens pressmeddelande som handlar om en eventuell kommande obligation som kan ge draghjälp åt företagets investeringsbehov med mera.

2 kommentarer:

 1. Har själv en stor del OCY i portföljen. Hoppas de lyckas hyra ut sitt största fartyg snart, deadline var 1 sept om jag inte minns fel. Annars blir det utdelningssänkning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skall bli spännande att se vad som händer. Vad jag förstår gäller det fartyget Dhirubhai 1 (se det här pressmeddelandet) som är ett slags flytande produktionsanläggning, en FPSO.

   Pressmeddelandet talar om en möjlig, om dealen med Aker Energy inte går igenom eller om man inte lyckas hyra ut det till något annat oljeföretag, sänkning av utdelningen från 0.191 till omkring 0.15 $ per kvartal från början av 2020, räknat på övriga kontrakt i fartygsflottan.

   Radera