tisdag 20 augusti 2019

De senaste köpen

Det har kommit in lite pengar under augusti tack vare några av månads- och kvartalsutdelarna. Dessa har jag använt till att köpa Latour.

Apropå Latour: läs Petruskos inlägg om företagets senaste kvartalsrapport här (vederbörande är positivt inställd till företaget) och samme bloggares inlägg om hur Latour värderar och redovisar de onoterade bolagen. Update: läs även inlägget om Latourrapporten på Stojko Invest.

Latour ligger numera på nittonde plats i portföljen och jag kan tänka mig att fortsätta köpa längre fram, sakta men säkert bygga upp ett innehav i ett företag som förvisso inte har någon vidare stor utdelning (dagens direktavkastning är 1.9%) men som verkar vara ett kvalitetsbolag. Kvartal 1+2 avkastade Latours börnoterade del 31 %, att jämföra med 21 % för ett brett index.

Som ett sätt att minska courtagen lite så sparar jag inköp av kanadensiska eller amerikanska aktier till de lite större summorna i samband med månadssparandet efter löning, och köper ibland svenska eller norska aktier för de lite mindre summorna som kommer in tack vare utdelningarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar