söndag 13 november 2016

Nyemissionen i Tele 2

Jag har valt att delta i nyemissionen i Tele 2, och använder teckningsrätterna i så hög utsträckning det går. Tele 2 ser jag som ett gott inslag i aktieportföljen, och chansen att köpa en handfull aktier för dryga femtiolappen styck var ett erbjudande som jag ville delta i.

6 kommentarer:

 1. Samma här! Deltar fullt i nyemissionen, känns helt ok då jag har ett litet innehav i tele2.

  Intressant blogg förresten, lägger till dig på min blogglista!

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 2. Deltar fullt ut oxå! Tele2 har lovat utdelnings höjning. Hellre det än bolag som sänker sin utdelning!☺

  SvaraRadera
 3. Jag har senaste dagarna studerat fenomenet med nyemission kombinerat med bibehållen/ökad utdelning lite närmare. Av vad jag har lyckats komma fram till så verkar det kunna vara en god idé, även om det självklart kan skilja sig stort från fall till fall. Är i dagsläget inte aktuellt att plocka in Tele 2 för egen del men jag håller ett öga på kursen och den fortsatta utvecklingen. Jag är själv en nöjd kund, det är såklart en bonus!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
 4. Frihetsmaskinen: tack, dito!
  Investeralitemera: japp, känns bra med ökad utdelning.
  Humankapitalisten: ja, det är ju lite intressant att de gör en nyemission istället för att finansiera köpet med det som nu går till utdelning, man säger sig vilja värna utdelningspolicyn vilket väl skvallrar lite om hur man resonerar i ledningen och något att ha i bakhuvudet när man funderar över kommande års utdelningar från Tele 2.

  Gick förresten in på mitt konto i dag och såg att pengarna för nyemissionen dragits - känns bra.

  SvaraRadera
 5. Jag deltog med och rätterna försvan men nu lägst ner på sidan på avanza med innehaven på ligger aktierna man skulle få lägga den till bland den andra sen eller ska man göra nåt för att få dem klara eller va man ska säga?

  Mycket bra blogg :) Mvh Marcus

  SvaraRadera
 6. Tack Marcus!

  På min Avanzainloggning har pengar dragits och rätterna har sedan en eller ett par dagar hamnat längst ned och förändrats till något som kallas "Tele2 BTA B", vilket betyder betald tecknad aktie; det verkar vara något liknande det du har. Jag tror att det innebär att processen att göra om teckningsrätterna till vanliga aktier pågår, men att det tar en viss tid innan det är färdigt. Enligt den här sidan kan det ta några veckor innan "BTA" bokas om till vanliga aktier.

  SvaraRadera