tisdag 28 maj 2019

Elnät och annat

InfraREIT har köpts ut från börsen; jag betalade strax över 17 $ för tre år sedan och eftersom utköpspriset var 21 $ var det ju en inte helt misslyckad investering (till detta kommer förstås utdelningarna).

När jag sålunda inte har några aktier i den texanska elnätsmarknaden längre blickar jag på andra aktier i sektorn elnät, kraftverk och liknande. Här är några möjligheter (förutom företagen Eolus vind och Hydro one som jag redan har i portföljen):

Canadian Utilities både genererar och distribuerar el samt även naturgas. Företaget har ökat utdelningen i 47 år, är en kvartalsutdelare och har en direktavkastning på 4.4 %

Algonquin Power & Utilities genererar och distribuerar el, vatten, gas i USA och Kanada; anläggningarna har en slagsida åt "ren" energi. Denna kvartalsutdelare har direktavkastning på 4.3 % och ökande utdelningar.

Och så Capital Power som genererar el vid 14 anläggningar i Nordamerika. Kvartalsutdelare, har ökat utdelningen i flera år och med en direktavkastning på 5.8 %

Update: Northland Power Inc. har en direktavkastning på 4.8 %. Denna månadsutdelare i energisektorn har vindkraft, solkraft och naturgasanläggningar framför allt i Kanada.

Summa summarum: man kan alltså få en direktavkastning på en bit över 4 % genom att köpa aktier i företag som säljer el, vatten och gas (till vilket förstås skall läggas eventuella kursförändringar samt utdelningshöjningar). El i vägguttagen, vatten i kranen och värme i huset måste folk ha, känns som tråk-trygga investeringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar