tisdag 4 oktober 2016

4 x HM

H&M har gått med vinst sedan urminnes tider, månad för månad, kvartal för kvartal. Företaget bryter ständigt ny mark med nya butiker runt om i världen. Bara under innestående kvartal förväntas man öppna 214 nya butiker, vilket är mer än man gjorde under årets första tre kvartal tillsammans. Världen över tänker allt fler människor på H&M när de ska köpa en jacka, ett par jeans eller en tröja. Det gäller trettonåriga tjejer, gamla tanter och medelålders, skäggiga ekonomibloggare. Någon gång kunde väl även den bilden lyftas fram i media?
Micke Larsson reagerar på den neggiga synen på HM i media (som kan exemplifieras med en artikel (SvD) jag precis läste. Håller med honom. För min del är HM en aktie för byrålådan.

Daniel Wikström köper HM.

Apropå HM kan jag bidra med en liten personlig anekdot. Tillbringade just några minuter i telefon med en mycket trevlig person på infromationsavdelningen som kunde lotsa mig till vilken butik jag skall gå för att hitta fler exemplar av den favoritskjorta jag inhandlade häromsistens (och som sedan dess varit slut i butiken). Bra service av en trevlig person!

Seeking Alpha är halvpositiva till HM.

3 kommentarer:

 1. Jag tyckte väl att den inledande texten kändes bekant, samtidigt som jag tänkte att det där var slagkraftigt skrivet, det borde ju jag ha kommit på :-).

  SvaraRadera
 2. Haha, det måste vara en skön känsla att omedvetet gilla texter man själv har skrivit.

  Angående 4 x HM så är det en ekvation jag har använt mig av en hel del senaste månaderna. 3 x Investor är nästan lika vanlig. Fortsatt lycka till med bloggandet, Lönehelg!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
 3. Tack, detsamma, Humankapitalisten! Och, ja, Investor ligger också bra till i min portfölj.

  Micke: :)

  SvaraRadera