torsdag 6 juni 2019

De senaste köpen

Sedan mitten av maj har jag gjort följande inköp:

Fyllde på i Castellum, Inter Pipeline och Latour och inledde sparandet i en för portföljen ny aktie: Capital Power Corporation, en av flera elnäts- och infrastrukturaktier som jag kollat på den senaste tiden.

Den senaste tiden har jag utvecklat ett intresse för infrastruktur och energi, på något vis tror jag att dessa sektorer borde vara ganska långsiktigt hållbara eftersom de säljer något som behövs.

Å andra sidan, om man skall vara djävulens advokat, så kan ju företag i den här sektorn råka ut för problem. Det finns en politisk risk förknippat med energiproduktion och som Stojko Invest nyligen bloggade om så är företag i energisektorn ibland sårbara; det är inte självklart att Ocean Yields stora oljeborrningsfartyg alltid kommer att vara uthyrt, vilket kan påverka utdelningen.

Men men, det löser sig nog. Mina investeringar i energi och infrastruktur är diversifierade både geografiskt och företagsmässigt.

5 kommentarer:

 1. Spännande köp och tankar! Har dålig koll på du utländska bolagen men ska spana in dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, dålig koll på utländska bolag är också något som jag känner att jag lider av. Mina val av aktier går ganska mycket på magkänsla vad gäller branscher, tekniker, behov, länder och annat och mindre på detaljer i ett enstaka företags utveckling, en detaljkunskap som förstås är högre i svenska företag där man varje morgon matas med detaljer om företag när man läser Svenskans näringslivsdel vid frukostbordet. Men jag vill ändå ta chansen att handla utländska aktier, av olika skäl.

   Radera
 2. Låter som bra köp, jag har också ökat i Latour och Castellum senaste veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra att du också ökat, jag fortsätter gärna köpa de här bolagen när jag väl handlar svenskt.

   Radera
 3. Ahhh - Castellum, måste fylla på mer där :) Riktigt fina innehav som du har. Skall kolla igenom din sida under dagen.

  Mvh VÄL

  SvaraRadera