tisdag 13 december 2016

Köksfönsterrealismens stadium

Så gick då köksfönsterodlingens optimism över i realism i takt med att ruccolan tynade bort (trogna bloggläsare minns säkert den rafflande rapporteringen från sommarens försök att odla här hemma i lägenheten).

Men åtminstone två framgångar kan registreras. Dels har en avokadokärna tagit sig och växer till sig snyggt. Och dels har jag viss framgång på ekollonfronten; ett femtontal ekollon togs om hand under hösten och minst ett verkar det gå bra för (kanske två: ett annat ollon är ännu lite tveksamt men har en liten "svans" som doppar sig ner i vattnet). Det har kommit upp en liten stam som bär ett par stolta blad.

Återstår att se hur länge den skall stå i vatten innan jag planterar i jord. Har sett olika bud om detta när man klickar runt i ekollonbloggosfären.

Läsarskarans purister undrar förstås vad detta har med ekonomi och investeringar att göra.

Mycket, skulle jag vilja påstå. Odling, långsiktighet, förutseende; alla finansintresserade borde odla några träd någon gång och filosofera lite över vad detta innebär. Inte minst gäller detta de ståtliga men långsamt växande ekarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar