lördag 25 november 2023

Vad händer med aktiebloggosfären?

Aktiegrubbel noterar en minskad frekvens av inlägg inom aktiebloggosfären, och hoppas att det hela ändras när marknaden vänder.

Vederbörande har rätt, det känns lite som att aktiebloggandet är lite lugnare idag än för x antal år sedan. Men det kan ju ändras.

8 kommentarer:

  1. Hmm, vet inte om jag räknar mig som en aktiebloggare, mer som en FIRE, livsstil, privatekonomibloggare. Jag tror hur som helst att många söker sig till X eller Instagram istället. Bloggaren RetireBy40 som jag följt sedan länge anser att bloggandet är mer eller mindre utdöende/dött. Vi får väl se. Jag ser bloggandet som ett sätt att dokumentera vår resa, och mindre som att publicera fyndiga oneliners. Kanske blir det en bok framöver...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror inte bloggandet kommer att dö ut, och håller helt med dig: ett slags dokumentation av vår resa. Dessutom är man fri från diverse algoritmer som verkar styra vad man kan se på FB och andra plattformar.

      Radera
  2. Säger ungefär som Snålgrisen. Förstår inte hur x (vilket urbota dumt namnbyte...) eller instagram kan ersätta riktigt skrivande/bloggande. Men visst, trenden i det mesta är att allt ska fortare, göras kortare osv men ack vad tråkigt. Inte intresserad av varken x eller instagram för egen del och bloggandet jag gör görs mest för egen del men väldigt kul när andra läser och kommenterar det som skrivs. För egen del hålls nog frekvensen uppe eller kanske den t.o.m ökat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kalkyl: you are my man! (Eller girl, eftersom jag inte känner dig.) Jag håller helt med dig! Bloggande är riktigt skrivande, medans snabba reaktioner på X är inte är speciellt utvecklande. Dessutom har man bättre kontroll över ens skrivande här än på X, FB osv.

      Radera
  3. Det handlar om tid och fantasi. Det är inte alltid man kommer på något vettigt att skriva om. Så har det varit för mig i ett halvår nu, så därför har det blivit betydligt färre inlägg än vad det varit tidigare.

    SvaraRadera
  4. Jag har massor med potentiella inlägg. Kanske framförallt eftersom jag ser mitt bloggande som en symbios av dagbok och memoarer. Bara lätt vinklat mot ekonomi. Precis som resten av livet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ser fram emot att läsa dina inlägg! Du har hittat helt rätt blandning av det personliga – hur du upplever att jobba på "Cirkusen" (och då antar jag att du inte menar Smileys arbetsplats) – och saker som handlar om företag, investeringsstrategier och annat. Dessutom skriver du bra! Keep 'em coming, helt enkelt.

      Radera