tisdag 25 februari 2020

Försäljning, nysparande och köp

Den senaste veckan har inneburit en del aktivitet i mitt Avanzakonto.

Den 20 februari sålde jag merparten av innehavet i Eolus vind för 172 kr styck. Jag hade köpt aktierna för 22.90 så det var en god utveckling. Köpet en gång i tiden var mest en utdelningsplacering till 6 % direktavkastning och därmed rena turen att aktien stack iväg uppåt. Normalt sett är jag inte någon som säljer aktier, jag vill oftast ha aktierna liggande i lådan. Men Eolus var frestande.

Jag har kvar en liten post och skulle kanske kunna komma in i aktien lite mer längre fram, men nu frestades jag ändå att trycka på säljknappen efter en så pass stor uppgång. För pengarna köpte jag Latour – tryggt, långsiktigt – och Ocean Yield som kanske är lite mer av gambling. Latour vill jag öka i; överlag gillar jag svenska investmentbolag och eftersom Investor är det överlägset största innehavet så ser jag mig om efter andra, och det har blivit en del Latour den senaste tiden. (Får se hur jag gör med Industrivärden som eventuellt ytterligare alternativ.)

För dagens insättning av nya pengar i samband med löneutbetalningen den 25 köpte jag Northwest Healthcare. Aktien är även den en stor andel av sparandet, men jag ökade en del, det är en positiv stämning kring företaget känns det som.

Det kommer en del utdelningar framöver. Mer Latour kanske?

3 kommentarer:

 1. OT: Har äntligen lyckats lära mig hur man skapar en oerhört extremt basic läslista. Så har naturligtvis nu lagt till din blogg. ;)

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också Latour, de känns som en säker investering och har alltid levererat bra avkastning!

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag heter Emilia och jobbar på PropTech-bolaget Norban, en utmanare till den traditionella mäklarbranschen. Vi håller på att skriva en artikel där vi samlar åsikter från Sveriges ledande ekonomibloggare. Artikeln gäller bostadsrelaterade ekonomifrågor och finns bifogade nedan.

  Det skulle betyda jättemycket om du vill bidra med din kunskap och erfarenhet inom ekonomi även till våra kunder och läsare. Jag har inte lyckats hitta kontaktuppgifter till dig, är du intresserad av att delta kan du skicka ett mail till emilia.bjuren@norban.se så skickar jag över frågorna. Det är fem alternativfrågor så det går snabbt att svara :)

  Tack på förhand och hoppas på ditt deltagande!
  Emilia Bjurén

  SvaraRadera