lördag 8 december 2018

Från plånboken till barrikaden

Kravallerna fortsätter i Paris. Flera dödsfall har krävts, polis använder tårgas och det protesteras även i andra franska städer.

Det påstås att en utlösande faktor bakom "de gula västarnas" politiskt betingat våld – i svensk media sorgligt underrapporterat – var en bensinskattehöjning på 40 öre.

Att demonstrera tycks ju vara en fransk nationalkaraktär; gatubaserad "politik" är lika självklart konstituerande för fransk nationalkaraktär som baskrar, filterlösa Gauloises och utomäktenskapliga förbindelser...

Anyheeeeuuuwwww (eller hur det nu är Fru Efficient Badass brukar formulera sig); man blir lite nyfiken på vad de franska protesterna signalerar. Samtidigt som franska våldsverkande extremister tar till dödligt gatuvåld för en bensinskattehöjning på 40 öre så möts världens politiker i ett klimattoppmöte i Polen. Olja och kol är de stora klimatbovarna (och därför är svensk miljörörelse med sitt motstånd mot vattenkraft och kärnkraft så helt igenom rökta, de är fel ute, de är uppfintade på läktaren, i den här frågan) och om en skattehöjning på 40 öre leder till sådana här våldsamheter: kommer vi kunna minska utsläppen av växthusgaser? Trumfar plånboken allt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar