söndag 7 oktober 2018

Är HM Facit?

Från kneg till deg likställer HM med Facit. Där håller jag inte med. Folk kommer fortsätta köpa kläder och det skulle inte förvåna mig om Hennes även fortsättningsvis kommer kunna erbjuda bra och prisvärda kläder. Att branschen omvandlas så att en viss del kläder handlas på postorder istället för butik är inte alls att jämföra med den omvandling som Facits bransch var med om - från mekaniska räkneapparater och dito skrivmaskiner till elektroniska apparater - och som företaget inte klarade av.

Å andra sidan ligger jag med en förlust på HM (GAV är 243 kr) så Från kneg till deg kanske har en poäng. Likafullt har jag valt att behålla HM; hoppas på en återgång till plusnivåer innan det är dags att sälja, vilket förhoppningsvis inte blir förrän pensionsdags om 15-20 år. Företaget tjänar trots allt pengar, något som förhoppningsvis kan återspeglas i aktiepriset. Innehavet är i dagsläget knappt under 14 procent av hela portföljen.

Dessutom har aktien delat ut ganska bra med kontanter till portföljen under de år jag haft den, vilket täcker upp väsentliga delar av förlusten i aktievärde under samma tid.

3 kommentarer:

  1. Hej lönehelg, jag har också envetet hållit fast vid H&M, mycket skönt med utdelningarna för att mildra smärtan lite :).

    Förresten, jag är ny i bloggosfären och skulle bli väldigt glad om du kunde tänka dig att lägga till min blogg i din lista? Om du gillar den så klart...

    https://10arsplanen.blogspot.com/

    mvh,
    10årsplanen

    SvaraRadera
  2. Hej,

    Ja, vi får se om HM har något slags seg uthållighet som gör att de fortfarande tjänar pengar på sikt; hoppas det!

    Tack för tipset om din blogg! Numera länkad i blogglistan.

    SvaraRadera
  3. Hej vänner, .kunnigt läs igenom mitt genombrott testamente, jag har en positiv avsikt detta kommer att hjälpa ditt äktenskap hem också ... jag vill att alla ska gå med mig tacka den stora mannen som återställde mitt hem kärlek och förtroende. min före detta make som dumpade mig för en annan kvinna i mer än 3 år kom hem efter att Oduduwa lunchade en kärleksspell charmig till luft för att få honom tillbaka att älska hemma. Jag trodde att min man var förtrollad med ond spell till övergiven fru, barn och bekvämt hem för att träffa en annan kvinna som står bakom detta.
    Först trodde jag aldrig BABA Oduduwa Herbalist kommer att kunna hjälpa mig att vinna tillbaka min EX HUSBAND från den här andra kvinnan, men för att jag fortfarande älskar honom och behöver honom i mitt liv ..
    jag jobbar och följer DR ODUDUWA instruktioner och det överraska mig att efter 3 dagar av att kasta kärleksspell och arbeta med Herbalist-man,
    min man ringde mig på telefon och bad om förlåtelse och han känner mig så ledsen för allt han har gjort fel mot mig, min man älskar mig fortfarande mer.
    Jag och min man är helt tillsammans i kärlek, jag är väldigt nöjd med mitt nya liv som familj ... allt tack vare dr.Oduduwa för det bra jobb han har gjort för att återställa mitt äktenskap. Jag lovar Oduduwa att dela detta bra arbete till världen, verkligen kärlekspellan fungerar för mitt gott. Finns det någon du känner eller släktingar som är ute och passerar genom några problem måste du kontakta email: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

    Oduduwa har också lösningar på följande förhållande PROBLEMER nedan;
    - Om du vill ha din ex tillbaka.
    - Avsluta skilsmässa och återförenas med ditt äktenskap
    - Vinn tillbaka Tillit från din älskare
    - om du alltid har mardrömmar eller dåliga drömmar på natten
    - Du vill bli befordrad på ditt kontor.
    - Du vill ha kvinnor / män att lockas till dig.
    - Om du vill ha ett barn själv.
    - Stava till styrkor, rikedom och berömmelse.
    - Stava för att vinna LOTTO-vinnande magiska nummer.
    - Växtskydd och läkning av någon blodsjukdom.
    Slutligen finns det total lösning på alla äktenskapliga problem, jag bekräftar det själv, det magiska kärleksspelet. Det fungerar för mig och det kommer säkert att fungera för din lycka till ..
    dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

    SvaraRadera