söndag 7 oktober 2018

Är HM Facit?

Från kneg till deg likställer HM med Facit. Där håller jag inte med. Folk kommer fortsätta köpa kläder och det skulle inte förvåna mig om Hennes även fortsättningsvis kommer kunna erbjuda bra och prisvärda kläder. Att branschen omvandlas så att en viss del kläder handlas på postorder istället för butik är inte alls att jämföra med den omvandling som Facits bransch var med om - från mekaniska räkneapparater och dito skrivmaskiner till elektroniska apparater - och som företaget inte klarade av.

Å andra sidan ligger jag med en förlust på HM (GAV är 243 kr) så Från kneg till deg kanske har en poäng. Likafullt har jag valt att behålla HM; hoppas på en återgång till plusnivåer innan det är dags att sälja, vilket förhoppningsvis inte blir förrän pensionsdags om 15-20 år. Företaget tjänar trots allt pengar, något som förhoppningsvis kan återspeglas i aktiepriset. Innehavet är i dagsläget knappt under 14 procent av hela portföljen.

Dessutom har aktien delat ut ganska bra med kontanter till portföljen under de år jag haft den, vilket täcker upp väsentliga delar av förlusten i aktievärde under samma tid.

2 kommentarer:

 1. Hej lönehelg, jag har också envetet hållit fast vid H&M, mycket skönt med utdelningarna för att mildra smärtan lite :).

  Förresten, jag är ny i bloggosfären och skulle bli väldigt glad om du kunde tänka dig att lägga till min blogg i din lista? Om du gillar den så klart...

  https://10arsplanen.blogspot.com/

  mvh,
  10årsplanen

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Ja, vi får se om HM har något slags seg uthållighet som gör att de fortfarande tjänar pengar på sikt; hoppas det!

  Tack för tipset om din blogg! Numera länkad i blogglistan.

  SvaraRadera