torsdag 5 juli 2018

Swedbank om kontanter

En representant för Swedbank uttalar sig om kontanter i SvD Näringsliv:
– Det är färre än 5 procent av våra kunder som regelbundet använder kontanter. [...] Det finns alltid några grupper i samhället som fortfarande vill ha eller behöver kontanter så dröjer några år innan vi är helt kontantlösa, säger hon.
Hmmhh, det här gillar jag inte och stärker mig i min inställning att betala mer i vardagen med kontanter.

4 kommentarer:

  1. Instämmer, kör alltid cash lite då och då så de inte ska få för sig att sluta med detta.

    En tusenlapp i näven på kassörskan på ICA är väldigt underhållande. Fan vad de brukar glo på den, vända och vrida och syna, ungefär som om man hade gett några stenåldersmänniskor en laptop... sen ska den in i den där automatiska kassamaskinen, som ofta spottar ut den 2-3 gånger innan den går in. Herre tid tänker jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finns det tusenlappar asså? 😉

      Radera
    2. Haha! Kan riktigt se minen på kassörskan.

      Jag har börjat uppskatta upplevelsen med kontanter, det taktila, det materiella; var på Forex nyligen inför en resa till ett europeiskt land där kontantanvändningen är mer utspridd än i Sverige: härlig känsla när sedlarna bladades upp!

      Radera
  2. Undrar ibland hur benägna folk egentligen är att vi ska kunna betala med kontanter även om fem, tio år. Själv använder jag i stort sett bara kontokort när jag handlar på Ica (inga andra mataffärer) eftersom det ger mig dubbel bonus. Allt annat sköts med kontanter till åtminstone 90%.

    Om fler verkligen såg till att spendera åtminstone hälften av vardagsutgifterna med riktiga pengar skulle det inte fungera att ta bort kontanter. Vi - folket - bestämmer hur det verkligen blir. Om vi är många kan bankerna inte ta bort möjligheten. Det borde startas en kampanj. Har bara inte någon idé om hur göra och det trista är att jag misstänker att man måste köra med någon rejäl morot som gör det kortsiktigt lönsamt. Befarar att alltför många faktiskt inte bryr sig annars. /Eva

    SvaraRadera