söndag 17 juli 2016

Odling i köksfönstret, dag 36

Ruccolan lever, men inte mycket mer - det blir bara små mesiga grejer. Trodde det skulle gå fortare, eller så är det något fel med upplägget någonstans. Det finns förstås en massa parametrar - vattningen, jorden, solen, temperaturen - och jag har ingen aning vad som sker. Men jag trodde det skulle gå fortare och bli något bättre på en månad. Vi får se.

Däremot går det bättre med två av de senare projekten. Vitlöken har börjat titta upp liksom den gula paprikan, efter bara en dryg vecka. Kul!

Dessutom satte jag häromdagen tre avocadokärnor enligt vattenglasmetoden. Vi får se vad som händer.

3 kommentarer:

 1. Tips när du sår:
  * lägg plast över för att bibehålla fuktig jord, de allra flesta frön gror snabbare och växer snabbare då (ett annat populärt alternativ är att tex använda plastförpackningar som det tex varit tomater i, de har hål i både botten och lock, bra för dränering och för andning. Mycket praktiska.).

  *Vattna genom att använda sprayflaska, det kan du göra till bladpar nummer två har kommit fram, och många växter är då dryga 2 cm höga

  *Många växter gillar inte att stå i sol hela dagarna, så söderfönster är inte så bra såhär års. Däremot funkar söderfönster i februari-mars sådär då solen bara är uppe några timmar varje dag

  Hoppas det kanske kan hjälpa

  SvaraRadera
 2. Stort tack för dina tips! Ska prova det här med något slags "miniväxthus", som tomattråg eller med gladpacksfilm över krukan. Sprayflaska verkar också intressant, liksom fönsterplacering.

  Än en gång - tack för tipsen! Det finns många grejer att ändra på, och jag saknar verkligen erfarenhet, så det här är bra feedback.

  Vad odlar du för någonting?

  SvaraRadera
 3. Just nu odlar jag ingenting, utan mer brygger: maskrosvin och dunderglögg. Drömmer om den lilla stugan på landet där jag kommer att få odla mina egna grödor. Roligt att se på din sida att det finns variation så man inte bara läser om finans.

  SvaraRadera