torsdag 6 augusti 2015

Apple

Månadens inköp blev, som jag skrev i förra inlägget, Apple. Jag har länge sneglat på Appleaktien och nu kändes det som att det är dags. Nu är jag stolt innehavare av hela tre stycken sådana! Inte mycket, men det känns ändå rätt så bra att låta Apple ta plats bland de övriga innehaven i portföljen: HM, Investor, SHB, Swedbank, Spiltan Aktiefond Småland och Didner och Gerge Småbolagsfond.

Det kan nog tänkas att ytterligare någon månadsinsättning i höst läggs på Apple. Dylan Lewis radar upp såväl tekniska som investeringstaktiska/ekonomiska skäl till att skaffa fler Apple i dagsläget.

En sak som Lewis dock inte nämner är det utökade samarbetet mellan Apple och IBM. För en vecka sedan blev det känt att IBM skaffar närmare 200 000 macdatorer till sina anställda per år. Bakgrunden tycks inte bara vara att IBM tycker det är ett bra system, utan dessutom att man planerar att sälja OS X-byggda lösningar till företag, vilket visade sig i gårdagens nyhet i frågan som handlar om att IBM skall börja sälja ett tjänst för att smidigt installera och uppdatera olika mjukvaror inom större företag.

Apple gör inte bara konsumentprodukter. Det finns expansionsmöjligheter för Cupertinoföretaget inom företagsvärlden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar