tisdag 27 april 2021

Gustavs aktieblogg, Lundaluppen och Inter Pipeline: några länkar

Inter Pipeline uppdaterar om läget för Heartland Petrochemical Complex. Ser fortsatt intressant ut. Hoppas det fientliga budet på Inter Pipeline inte går igenom.

Lundaluppen har tröttnat på att vara pensionär och tagit ett heltidsjobb. Vederbörande återupptar dock inte upp bloggandet, men låter den ligga kvar "som ett tidsdokument från en tid då aktier gick från att vara något riskabelt och ovisst till något alla kan tjäna pengar på riskfritt." Nåväl, alltid något: om de kvantitativa lättnaderna och nollräntorna skulle försvinna och det blir mer sport i att tjäna pengar på aktier igen så kanske många av oss får svårare att göra pengar på aktier men i gengäld får vi kanske se en återkomst till aktiebloggosfären av denne urbloggare.

På tal om urbloggare: Gustavs aktieblogg tycker jag är läsvärd. Internationella utblickar, spännande portfölj, tips om aktier i branscher och på marknader som jag knappast har koll på. Nu senast med köpet av Karooooo ytterligare ett bolag i software as a service-delen i hans portfölj, ESG på landsnivå och hans intervju med Fram^, ett bolag med inriktning på investeringar i digitala företag i Vietnam. Just intervjuer med företrädare för företag tycker jag är en högst vällovlig empirisk sida hos Gustavs aktieblogg, han tar sig verkligen tid att försöka förstå företagen, inte bara kolla på lite nyckeldata i någon webbaserad databas. Tidigare intervjuer är exempelvis den här och den här med företrädare för Decisive Dividend.

2 kommentarer: