tisdag 3 november 2020

Bubblarna på botten

Minus 59 procent; siffrorna framträder i all sin röda irritation när jag loggar in på mitt Avanzakonto.

Min investering i Decisive Dividend har inte gått speciellt bra. Saker och ting hände, man ställde in utdelningen, aktien störtdök. Men jag har behållit den. Kanske borde jag sålt den, men jag valde att behålla. Jag har några sådana i min portfölj, några innehav som åkt rakt ner i källaren och som ligger där som ett slags möjligheter. Eftersom jag diversifierat och har ganska många aktier i portföljen är det ingen större panik, det är nästa som att det är lite spännande: kommer bubblarna där på botten börja öka?

Vad gäller Decisive Dividend är väl en förhoppning att pandemin skall ta slut, att tillverkningsföretagen som det här bolaget äger börjar gå bra igen, och att man därför kommer betala utdelning igen. Kom igen, med det bolagsnamnet är väl månadsvis utdelning något man borde prioritera? Och kommer utdelningen tillbaka igen så kanske även aktiekursen lämnar bottenläget.

Det är nästan så att man kan börja tro att aktien är på väg upp. Den senaste tiden har den i alla falll ökat. Tänk om det sitter bottenfiskare någonstans och spekulerar just i en återgång till utdelning och har börjat köpa på sig aktier, vilket fått kursen att öka en del på sistone?

Hursomhelst är Decisive Dividend och några andra slamkrypare ett slags krydda i portföljen, sedan jag svalt förtreten med att de sjönk utan att jag sålde.

2 kommentarer:

  1. Jag har köpt i två omgångar under senaste halvåret. Tycker att det lät lovande i senaste rapporten.

    Mvh
    Aktiekemisten
    aktiekemisten.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Intressant!

    Hoppas att de börjar betala utdelning igen. Och det skall bli spännande att se om de lägger till ett eller annat företag till sin portfölj de närmaste åren.

    Gillar möjligheten att få exponering mot nordamerikansk tillverkningsindustri i den mindre skalan via ett ägande av den här aktien.

    SvaraRadera