fredag 10 november 2017

Regeringen och arbetskraft som vill röra sig över gränser

Apropå socialdemokraternas och miljöpartiets klantiga (eller högst medvetna och illvilliga, förmodligen, snarare än klantiga) hantering av kompetenta människor som kommer hit för att arbeta i svenska företag som jag skrivit om tidigare: nu uppmärksammar SvD frågan igen. Det handlar om flera fall av duktiga människor som är efterfrågade av svenska företag men som kastas ut ur landet av den socialdemokratiskt ledda regeringen:
Tusentals högutbildade som kommit till Sverige för att jobba har utvisats [...] Bara i september nekades 527 personer förlängt arbetstillstånd.

Det socialdemokratiska arbetarepartiets särintressepolitik som de driver i regeringsställning med stöd av miljömupparna och det någorlunda reformerade före detta kommunistpartiet och lierade som de är med facket, visar sitt rätta ansikte här. De vill inte att Sverige skall vara ett öppet samhälle vad gäller kompetent arbetskraft.

Det här skadar direkt och tydligt berörda företag och därmed hela samhället.

1 kommentar:

  1. Fast det här är ju bara bullshit. Även fast man är duktig så måste man följa de regler som har ställts upp. Det utmålas som att någon missat någon detalj och att det är därför det här sker hela tiden. Men hur vet du skillnaden på medvetet fusk och ärliga misstag? Om man tillåter arbetsgivare/arbetstagare att korrigera i efterhand kommer väldigt få att göra rätt för sig från början, blir de påkomna så gör man rätt för sig i de fall där man upptäcks.

    Givetvis måste man upphäva samtliga arbetstillstånd där man inte klarat sina åtaganden för arbetstillstånd. Allt annat vore fel.

    Jag vet att reglerna är bisarrt snåriga och att det säkert är lätt att göra fel men det är fortfarande arbetsgivarens ansvar och att skylla på okunskap, misstag och dylikt duger helt enkelt inte.

    SvaraRadera