fredag 10 augusti 2018

Kompetensutvisningarna fortsätter

Utvisningarna av kompetenta och hederliga skattebetalare på grund av petitesser funna av Migrationsverket fortsätter. Nu senast uppmärksammas fallet med ABB-ingenjören Ali Omumi:
– Jag förstår inte. Jag jobbar, betalar skatt och följer lagen. Men ändå blir jag utslängd och behandlad som en kriminell.

Mer bakgrund i fallet Ali Omumi och ABB:s intresse av att anställa honom finns här.

Är Migrationsverket en myndighet som fjärrstyrs av facket via sossarna? Vill facket egentligen inte ha kompetenta utlänningar som kommer till Sverige för att arbeta därför att sagda fackpampar tror att antalet jobb är konstant och därmed ett nollsummespel? Eller varför fortsätter de här kompetensutvisningarna förorsakade av små byråkratiska misstag hos någon arbetsgivare?

För fler exempel i genren se här, här, här, här och här.

9 kommentarer:

 1. Håller med. Det här är helt galet provocerande. Jag tror inte att någon (inte ens SD-människor) vill utvisa skötsamma och duktiga personer som jobbar och gör rätt för sig. Det här är ju en tillgång för Sverige. Varför göra sig av med tillgångar?

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du fel. SD-människor vill definitivt ha ut dem. Det är skrämmande att de fått människor att tro att de ser skillnad på utländsk och utländsk.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är en stackars grundlurad facebook-vetare.

   Radera
 3. Varför får vi inte veta bakgrunden? Vad är felet som begåtts och hur. Vore intressant för att kunna få en klar bild.

  SvaraRadera
  Svar
  1. här finns en del av bakgrunden:
   "
   Ali Omumi, hans fru och deras ettåriga dotter kom till Sverige 2015. Hans första arbetsgivare var ett litet nystartat it-företag i Stockholm. Många nystartade it-företag saknar kollektivavtal eftersom branschen är föränderlig och medarbetarna ofta vill ha flexibla anställningsformer.

   I Alis fall visade det sig att den förrförra arbetsgivaren inte hade tecknat försäkringar som var jämförbara med kollektivavtalsnivå. Migrationsverket avslog på dessa grunder hans begäran om förnyat arbetstillstånd när han fick nytt jobb, på Vestas i Sverige.

   Ärendet överklagades till Migrationsdomstolen som också avslog hans ansökan, trots att det strider mot den nya praxis som vägleds av de senaste domarna från Migrationsöverdomstolen.

   Det var när hans inlägg på Facebook spreds och engagerade tusentals människor som media började rapportera kring hans fall. Själv har han engagerat sig för andra i samma situation och arbetar för att stoppa kompetensutvisningarna. Även ABB:s ledning har engagerat sig och Johan Söderström, vd ABB Sverige, skrev nyligen en debattartikel i Dagens Industri om kompetensutvisningarna som fick stor uppmärksamhet."

   I min värld är det här en petimeterartad inställning där man letar småfel begångna för flera år sedan på en helt annan anställning och gör detta till ett skäl att kasta ut vederbörande ur landet.

   Radera
 4. Baserat på det som du skrev och snabb läsning av länkad artikel verkar ju det här helt uppåt väggarna fel. Hur vi kan skjuta oss själva i foten på detta sätt samtidigt som det genom andra beslut "släpps in" stora antal med betydligt mindre "kontroll" övergår mitt förstånd, men så är jag ju inte politiker heller.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Hej vänner, .kunnigt läs igenom mitt genombrott testamente, jag har en positiv avsikt detta kommer att hjälpa ditt äktenskap hem också ... jag vill att alla ska gå med mig tacka den stora mannen som återställde mitt hem kärlek och förtroende. min före detta make som dumpade mig för en annan kvinna i mer än 3 år kom hem efter att Oduduwa lunchade en kärleksspell charmig till luft för att få honom tillbaka att älska hemma. Jag trodde att min man var förtrollad med ond spell till övergiven fru, barn och bekvämt hem för att träffa en annan kvinna som står bakom detta.
  Först trodde jag aldrig BABA Oduduwa Herbalist kommer att kunna hjälpa mig att vinna tillbaka min EX HUSBAND från den här andra kvinnan, men för att jag fortfarande älskar honom och behöver honom i mitt liv ..
  jag jobbar och följer DR ODUDUWA instruktioner och det överraska mig att efter 3 dagar av att kasta kärleksspell och arbeta med Herbalist-man,
  min man ringde mig på telefon och bad om förlåtelse och han känner mig så ledsen för allt han har gjort fel mot mig, min man älskar mig fortfarande mer.
  Jag och min man är helt tillsammans i kärlek, jag är väldigt nöjd med mitt nya liv som familj ... allt tack vare dr.Oduduwa för det bra jobb han har gjort för att återställa mitt äktenskap. Jag lovar Oduduwa att dela detta bra arbete till världen, verkligen kärlekspellan fungerar för mitt gott. Finns det någon du känner eller släktingar som är ute och passerar genom några problem måste du kontakta email: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  Oduduwa har också lösningar på följande förhållande PROBLEMER nedan;
  - Om du vill ha din ex tillbaka.
  - Avsluta skilsmässa och återförenas med ditt äktenskap
  - Vinn tillbaka Tillit från din älskare
  - om du alltid har mardrömmar eller dåliga drömmar på natten
  - Du vill bli befordrad på ditt kontor.
  - Du vill ha kvinnor / män att lockas till dig.
  - Om du vill ha ett barn själv.
  - Stava till styrkor, rikedom och berömmelse.
  - Stava för att vinna LOTTO-vinnande magiska nummer.
  - Växtskydd och läkning av någon blodsjukdom.
  Slutligen finns det total lösning på alla äktenskapliga problem, jag bekräftar det själv, det magiska kärleksspelet. Det fungerar för mig och det kommer säkert att fungera för din lycka till ..
  dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera