onsdag 28 mars 2018

Inköp KEG Royalties Income Fund

Jag tycker att det ligger något slags barnsligt trevlig aura över månadsutdelare (och i mindre utsträckning kvartalsutdelare) jämfört med årsutdelare. Dessutom gillar jag kanadensiska aktier, fråga mig inte varför. Ett hyfsat stort inslag i min portfölj är därför Northwest Healthcare, ett annat kanadensiskt inslag av något mindre dignitet är Boston Pizza. Och jag ville öka i den här kategorin, så därför har en ny kanadensisk månadsutdelare nu gjort entré bland mina aktier: KEG Royalties Income Fund.

Kanske kan man se det som ett försök att täcka in en vidare aspekt av den kanadensiska restaurangbranschen. Boston Pizza är sportsbarer, KEG lite finare.

Som i mycket annat som rör kanadensiska utdelningsaktier är Stefan Thelenius en inspirationskälla: läs hans inlägg om KEG Royalties Income Fund (och bubblaren SIR Royalty Income) här, här och här. Se även Aktiedepån som gjorde ett köp nyligen.

1 kommentar:

  1. Alltid trevligt med månadsutdelare! Sitter också med Northwest Healthcare och har både Boston Pizza och KEG på önskelistan - hoppas plocka in båda under året. Hoppas även nå en tusenlapp i utdelningar per månad från enbart månadsutdelare senare i år.

    SvaraRadera