måndag 1 augusti 2016

HMs kommande utdelningar, aktuella inköp och Gustavs aktieblogg

Runt en krona per år, det är vad H&M-mannen tror att HMs utdelning kommer öka de närmaste åren. Hoppas han får rätt! (Jfr liknande funderingar från Simon Blecher.)

De senaste köpen: Pegroco Invest, Eolus Vind, Austevoll Seafood, G4S. Portföljen innehåller nu 33 aktieslag och två fonder. Apropå Pegroco Invest så är det med 9.1 % direktavkastning, kvartalsvis utbetalning av utdelning och Göran Persson som styrelseordförande ett spännande bolag; det vore kul att läsa en analys signerad Stefan Thelenius. Apropå G4S tror jag på säkerhetssektorn de närmaste årtiondena.

Gustavs aktieblogg tycker jag är bra. I ett inlägg flaggas för flera spännande skriverier framöver.

2 kommentarer:

 1. Vore kul med en pegroco-titt, synd bara att jag inte är så inne på preffar, vore annars något jag kunde kika på också :-) Och hittar du något bolag du tycker jag borde kika på, bara att hojta till. Något av de 33 aktieslagen kanske?

  SvaraRadera
 2. Det finns flera aktier bland de 33 som jag köpt mest på magkänsla och som det vore intressant att få se lite bättre genomlysta, till exempel:

  amerikanska fängelser: GEO Group (GEO), direktavkastning 7.6 % och Corrections Corporation of America (CXW), direktavkastning 6.8 %

  nätverk för elkraftsöverföring i Texas: InfraREIT (HIFR), direktavkastning 5.7 %

  rederi som transporterar flytande naturgas: Dynagas (DLNG), direktavkastning 12.3 %. Specialiserat på arktiska förhållanden, har börjat använda nordostpassagen.

  SvaraRadera