söndag 6 december 2020

Vad händer i Decisive Dividend?

Apropå inlägget om Decisive Dividend för en månad sedan: vad händer med företaget? Aktien har fortsatt uppåt; i fredags ökade den 17.5 %, och det är en uppgång som kommer efter en tids uppåtgående trend, så idag är jag bara back 46 % på inköpspriset:

Några har tydligen legat och köpt aktier i bolaget. Spekulerar köparna i att Decisive kommer återuppta utdelningarna?

7 kommentarer:

  1. Har de ställt in utdelningarna? Aj vad trist. Äger själv inte aktier i bolaget men det har inte varit ovanligt i mina högutdelande reits och bdcs att de får ett "livsryck" och går upp 10-20% på en dag. Tyvärr har väl det mesta av kapitalet hållit sig borta från high yield under senaste månaderna. Vi får se när det letar sig tillbaka, det är bara att studera kvartalsrapporterna...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, i mitten av april kom den senaste utdelningen.

      Ja, du har rätt, kvartalsrapporterna finns för studium, jag borde läsa dem lite bättre än vad jag brukar göra.

      Men de innehåller så många konstiga begrepp (jag har aldrig läst ekonomi). Skulle önska att det funnes en "så läser du kvartalsrapporter och årsredovisningar for dummies", både med engelska och svenska begrepp. Men det kanske det gör någonstans.?

      Radera
    2. Begriper mig inte heller på dessa, så jag låter smartare personer på Seeking Alpha läsa och analysera så läser jag sen deras sammanfattning.

      Radera
  2. Sektorrotation från growth, förhoppningar om bättre utveckling inom denna typ av innehav en tid framöver. Vaccin kan innebära en större efterfrågan på bolagets produkter, vilket kan innebära en återupptagen framtida utdelning.

    Kanske typ på ett ungefär.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jomen det verkar ju rimligt. Håller med dig. Typ på ett ungefär.

      Radera
  3. De är väl tungt exponerade mot oljebranschen. Oljepriset stärktes av Opec-beslutet i fredags. Sedan borde utdelningarna börja dyka upp igen nästa år.

    SvaraRadera
  4. Jo, några av innehaven är i oljebranschen. I den senaste rapporten, tredje kvartalet 2020, Management's Discussion and Analysis diskuteras oljepriset på ganska många ställen, så det är tydligt att det påverkat bolaget (vid sidan av pandemin). Men de har även andra innehav. Nåväl. Vi får se.

    Japp, utdelningarna skulle nog kunna tänkas komma tillbaka och då kanske köparna ser aktien som billig.

    SvaraRadera