torsdag 29 oktober 2020

Försäkringsbolag

Försäkringsbolag är ett av modernitetens framsteg. Det är en genialisk idé vars historia jag skulle vilja läsa (det borde finnas någon sådan); man delar på risker, sprider problemen och hjälper den av olyckor och annat drabbade individen, familjen eller företaget. Goes way back till Lloyds sjöfartsförsäkringar eller något och är ett fascinerande exempel på hur matematisk och statistisk expertis använts för att göra världen bättre.

Hittills har vi i familjen haft godare erfarenheter av Trygg-Hansa; snabb handläggning, ett minimum av krångiga frågor, de litade på oss när ett av barnen var sjukt och när vi blivit bestulna på en väska under en resa. När äldsta barnet flyttade hemifrån var vi tydliga med att tipsa om vikten av att ha en hemförsäkring.

Jag har en känsla av att det under det senaste årtiondet eller så dykt upp både nya försäkringsbolag och tjänster för att jämföra och förmedla försäkringar; de stora och klassiska försäkringsbolagen har fått konkurrens. Dessutom har några av försäkringsbolagen liksom breddat sig med förgreningar ut i sparande och investeringar. Det tycks vara en bransch med viss finansiell innovation. Vi har dock valt att stanna kvar hos ett av de klassiska bolagen, som alltså är Trygg-Hansa.

Vad tycker du om försäkringsbolag? Har du några tips, har du valt att stanna kvar i ett klassiskt försäkringsbolag eller har du valt en av de nyare lösningarna?

1 kommentar:

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_insurance

    SvaraRadera