lördag 30 december 2017

Senior Properties Housing Trust

Sjukvård och äldreomsorg i välmående länder känns som en ganska stabil investering. Det är, i korthet, anledningen till varför jag satsat ganska mycket i NorthWest Healthcare Properties, en REIT som är på plats nummer fem om man rankar värdepappren i portföljen (fast egentligen är det plats sex om man även inkluderar fonder, vilket man väl bör göra).

Men finns det andra likartade företag man kan köpa vid sidan av för att skapa lite mer diversifiering? Via ett tips hos twittraren Passiv Inkomst 60 hittade jag fram till Senior Properties Housing Trust. Direktavkastningen är i dagsläget 8.1 % vilket är nästan en procentenhet högre än Northwest Healthcare.

Företaget driver anläggningar över hela USA - att jämföras med North West Healthcare som vid sidan av sitt huvudsakliga innehav i Kanada även driver faciliteter i Tyskland, Brasilien och Australien och Nya Zeeland. Köper jag Senior Properties Housing Trust får jag alltså ökad geografisk diversifiering i den här typen av investering i och med att USA läggs till.

En skribent på SeekingAlpha är positivt inställd till aktien.

En lite tråkig sak är ju att man binder upp den utländska källskatten under 2-3 år innan den förhoppningsvis återbördas, men nu har jag ändå valt att köpa utländska aktier för att få ökad diversifiering.

4 kommentarer:

 1. Den enda varningen med sjuk/äldre vård REITs i USA är att de har ett beroende av Obama Care vilket Trump och republikerna försöker att sänka på alla sätt som är möjligt. Det kan leda till problem med vinsterna i framtiden.

  SvaraRadera
 2. En god synpunkt! Här måste jag läsa på lite mer innan jag lägger in mer cash i amerikansk sjukvård.

  SvaraRadera
 3. Om jag inte minns helt fel är SNH beroende av allmänna medel i väldigt liten grad. Det mesta är privatfinansierat.

  Tror också att denna aktie kommer att rekylera under 2018, ligger -14% i dagsläget men utdelningarna trillar in. Rea kanske :)

  SvaraRadera
 4. Intressant om du har rätt!

  Den här artikeln tar, förutom Obamacare, även upp risker förknippade med höjd ränta.

  SvaraRadera