söndag 18 december 2016

LVMH, H&M och Gustavs tillväxtbolag

"Mitt case för att äga LVMH kan sammanfattas i att det är som en skatt på rika människor." Fundamentalanalysbloggen funderar kring det här med lyxprodukter. Men att köpa aktien är dyrt, courtaget ligger på omkring 100 kronor åtminstone om man är Avanzasparare.

Utlandsutdelaren behåller HM, trenden är oroande men vederbörande är beredd att ge företaget hela 2017 för att visa om företagets går åt rätt håll; jag har ungefär samma GAV och tänker i liknande banor som sagda Utlandsutdelare:

jag vill ha H&M i portföljen eftersom det är en förhållandevis defensiv aktie som väl kompletterar mina mer riskfyllda högutdelare. Kassan är såpass god att jag inte tror att man vill sänka utdelningen så jag räknar kallt med bibehållen utdelning under 2017.
Gustav resonerar kring de tillväxtbolag som upptar en stor del av hans portfölj. Det är ett bra inlägg som tar ett övergripande grepp om hans grundläggande principer.

6 kommentarer:

 1. Tack för referensen, hoppas det är tydligt hur jag tänker där. Apropå H&M så satsar jag, något mot strömmen, på deras Indonesiska konkurrent. Återstår att se hur det går :)

  SvaraRadera
 2. Låter spännande med indonesisk fast fashion. Men hur handlar man aktier i Djakarta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går via telefonorder hos Avanza, men bara i vanlig depå numera tyvärr.

   Radera
 3. Tack för referensen! Idag ökade H&M - förvånade mig lite, hade väntat mig ytterligare några dagars oro kring kursen. Tycker dock aktien är ganska riktigt värderad just nu.

  SvaraRadera
 4. Tack för bra inlägg. Ha en riktigt God jul! /Aktiepappa

  SvaraRadera
 5. Tack, Aktiepappa! Hoppas du får en riktigt god jul och ett gott nytt år!

  SvaraRadera